Lørdag 02. feb 2019 kl. 16:00

Scandinavian Tenor Meeting

Oslo Jazzforum / Herr Nilsen
Oslo

Her får vi et ekte «Tenor Meeting» mellom to av Skandinavias største: svenske Thomas Franck og vår egen Knut Riisnæs.
Kompet består av en hel-skandinavisk trio, med Ben Besiakov (DK) piano, Hans Backenroth (S) bass og Tom Olstad, trommer.

Thomas Franck er født i Helsingborg, Sverige, men har mesteparten av sin karriere vært bosatt i København. Her har han vært en av de ledende musikerne siden 1990-tallet og har spilt med navn som Jens Winther, Carsten Dahl, Doug Raney og Thomas Clausen, foruten Radioens Big Band. Han har medvirket på uttallige plateinnspillinger, med storheter som bl.a. Roy Haynes, Al Foster og Kirk Lightsey.
Thomas regnes som en av skandinavias ledende jazzutøvere, og har mottatt flere priser for sitt spill, som alltid er hardtswingende, energisk og virtuost.

Knut Riisnæs trenger vel ingen nærmere presentasjon for OJFs publikum, velkjent som han er både med egen kvartett og fra mange andre konstellasjoner. Han blir med rette kalt en bauta i norsk jazz, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Ben Besiakov er også en kjent og kjær gjest på Herr Nilsen, med sitt groovy og alltid swingende pianospill, og en imponerende merittliste i dansk jazz.

Hans Backenroth har vært Sveriges mest etterspurte bassist i en årrekke, og har spilt med omtrent alle store legender i svensk jazz, som Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Kjell Øhman, Putte Wickmann, Bernt Rosengren, etc. Han har flere ganger vært å høre på Herr Nilsen de siste årene.

Tom Olstad bør også være godt kjent på Herr Nilsen som en trommeslager som har medvirket i uttallige band, og han har i mange år spilt med bl.a. Karin Krog, Knut Riisnæs og Vidar Johansen, for å nevne noen.

Det forventes en hardtswingende ettermiddag på Herr Nilsen, og repertoaret vil i stor grad være hentet fra «The Great American Songbook.»

Pris:
220/110

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev