Lørdag 02. feb 2019 kl. 20:00

Eberson

Polarjazz / Kulturhuset
Longyearbyen

To generasjoner Eberson har slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter – Jon og Marte – er nå klare med albumet “Empathy” og gjester Polarjazz lørdag 2. februar.
Eberson er et sterkt navn i norsk musikkliv, her har endelig to generasjoner Eberson slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Det er første gang far og datter deler et musikalsk prosjekt på likeverdig basis. Marte har tidligere spilt i Jons ”Jazzfunkensemble”, nå har hun laget melodi og tekster til farens landskapsakkorder. Her er et skarpt møte mellom jazz og pop, med tema støtte i motgang og vanskelige tider. Melankolsk, til tider aggressivt, tårer og latter, kjærlighet i familien, i et musikalsk landskap der man gjenkjenner klanger fra både popens og jazzens verden.
Jons sterke musikalske merittliste som komponist og gitarist strekker seg tilbake til 70-tallet, og spesielt med 80-tallets ”Jon Eberson Group”. Marte var sentral keyboardist i ”Highasakite” i nesten fem år. Hun har i tillegg markert seg godt og tydelig i varierte musikalske landskap, gjennom samarbeid med flere av Norges store musikalske navn innen både jazz og pop, blant andre Martin Halla, Sjur Miljeteig og Hedvig Mollestad.
Med seg til Longyearbyen har de Axel Skalstad (trommer), Jo Berger Myhre (bass) og Gunhild Ramsay Kristoffersen (tangenter og vokal).

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev